Tahniah ! Pemenang Segmen Bloglist July By Anis


Alhamdulillah syukur kehadrat Ilahi kerana masih memberi anis peluang untk menaip entri hari ni srta skligus mengumumkan Pemenang Segmen Bloglist July By Anis .hampir smngu segmen ni berlangsung .smbutannya alhamdulillah puas untk hati anis .srmai 16 orang yg menyertai segmen ni .alhamdulillah skli lg dan trma kasih kpda sesiapa yg sudi join segmen yg serba ringkas ni .kpda peserta korang dah check ke link korang ? kalau blum boleh klik ini .ok trus kpda agenda sbenar anis iaitu umum pemenang segmen .disebabkan 16 orang je yg join jd anis amik kputusan nak listkan je 16 orang ke Bloglist July .sebelum tu klik sini dulu :D




  Top Refferal : tuntut sini
 4 

Random : tuntut sini
13 , 8 


                 kpda pemenang boleh tuntut hdiah shingga hari rabu / 3 July 2013

siapa yg xmenang tu jgn risau la ya .xpe blog korang akan ada kat Bloglist July Anis jugak .jgn la nangis .heheh .sekian

BIRTHDAY GIVEAWAY | TENTANG SESEORANG




Happy Birthday to You ,
Happy Birthday to You ,
 Happy Birthday to Kak Jue , 
Happy Birthday to You.

 
HADIAH
♥ 2 x shawl
♥ 4 x rm5 topup
♥ 4 x mystery gift

Jom join cepat !! 
Tamat harini !

Segmen Bloglist July By Anis

       

                                         TAMAT


Holla . hee anis nak buat segmen la .tapi segmen ni just ada kena mengena dgn blog je & mungkin anis nak bagi topup .hee tapi anis xtau la ada tak orang nak join segmen anis ni .biasalah anis ni kan just blogger cikai je .mungkin ada yg kenal & ada yg xkenal .yg xkenal tu mgkin byk .hehehe ok2 dah jgn melalut lagi .korang nak join jom ikut syarat2 ni je :) senang je syarat2 dia ,


Syarat-syarat :
  • Ada blog & Warganegara Malaysia :)
  • Follow Blog Anis & like Fanpage
  • Buat satu entry & copy banner atas tu dengan tajuk "Segmen Bloglist July By Anis" 
  • Letak link entry dkat kotak komen bwah ni je tau :D 

                                                 Hadiah 
                             
                                    :    Topup Rm5 x1
                                    :    10 Blogger List July
                                    :    4Shiseido mask x2 pemenang          
                                      (boleh pilih white @ black mask )


-Topup Rm5 hanya untuk Top Refferal sahaja !
hee nak menang promote Segmen Bloglist July By Anis 

                                      Tamat : 30 June 2013 12.00 pm

Segmen Bloglist Julai & Ogos By Cik akak

                                               klik banner
         
Holla :D arini baru ada kesempatan nak update entry .haihh smlm la blog buat hal sebabkan tuan dia ni gatal tgn .fuhh buruk blog i sehari suntuk .grr tapi pagi tadi dgn kerajinan anis godek2 jugak supya kmas skit .alhamdulillah dah kmas skit .pkul 12 tgahari esok dah nak buat entry baru lagi .hewhew Segmen Bloglist July By Anis tahu ke tidak ? nak join ? smpat lagi ni jom jom join semua :D ha atas tu pulak ada segmen baru tau . nak join ? klik bawah ni atau banner atas tu

Segmen Bloglist Julai & Ogos By Cik akak

Giveaway Cahaya Ramadhan



TEKAN BANNER UNTUK JOIN
Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :)
  • Pilih 2 Hadiah yang menarik Perhatian Korang
  • 29 June 2013 sehingga 18 July 2013
  • Thankyou Sponsor !
    NurAlja , Sally Samsaiman , Hathirah Hassim , Pretty Little Badges - Unique & Cute Design , A'in She'da , Anis Farhani , Blog Erry , Shamimie Johari , Alyaa Najlaa dan Fathin Rosli | NR Collections
    anis nak topup rm5 dgn tudung bawal 
    anis tag : mira | cik yaya

    Header Anis Comel tp ??




    holla .hee suka sangat ni .online blog just saja nak tengok ada sapa2 join segmen anis x .haa dah join ke belum .ahad ni close up tau .segmen apa ? korang xtahu anis buat segmen apa ? hmm ni nak marah ni ,Segmen Bloglist July By Anis ni ha nama segmen anis tu .jom join .klik je sini tau :D sebenarnya anis bukan nak cerita pasal segmen anis tu tapi nak cerita pasal Segmen Nak Header by Aimi .nak join yg tu ? maaflah ya dah due date dah .tu la aritu xnak join .hmm suda anis suda anis dah dapat tau header anis .tengok je gmbar atas tu .wahh cantik tak :* mesti lah cntik sebab adik comel yg buat .hee tapi kan ada satu ada msalah kat sini sbab anis pilih header xbersambung .sepatutnya anis pilih yg bersambung .xpela .dah siap pun anis jgn byk bunyi  tu silap anis tau .bukan nya silap anis .kesian adik tu btw adik Aimi thanks sgt2 untk header yg comel sgt tu :) syg adikk

    Renungan Jumaat #1



    betul tak ayat tu ? hee renungan untuk semua orang & kpda diri anis sdri .sama-2 berubah kejalan yg benar .anis rasa setiap kali jumaat anis akan post tentang renungan atau tazkirah jumaat :) insyallah

    Follower ke #100


    Holla .anis ada post kat fanpage Queen Typo yg kalau ada follower yg ke #100 anis akan review dia .hehe cehh nak review konon ala anis ni xada la pndai sangat nak review2 blog orang ni .skit2 mungkin boleh kot heee .bwah ni ada gmbar dashboard untk follower ke #100 hee saja je gedik .ngehnegh .


    blog ni nama dia juisNumo blog ni lebih kpada jahitan lah .kpda tmpahan jahitan macam tu tp memang best sbab dia ada tnjuk baju2 yg dia jahit .nama2 jahitan semua tu ,wahh cantikk gila .terasa nak pkai mcam ni bila tunang nnti heheh



    siapa yg suka menjahit tu boleh la usha2 blog ni. jahitan dia ya allah cantiknya bapa kali nak sebut dahh hehe anis suka betul la tengok baju tu ,hmm jealous2 .


    haa tengok gambar ats ni .Puan Nurul ada bukak kelas jahitan lahh .siapa yg dduk dekat Seremban tu boleh la belajar kat kelas tu .anis maklumlah kan jauh tu nak ke seremban .haishh orang Seremban call number tu cepat2 ok .boleh la jahit baju raya tahun ni .huhuhu

    Senarai Peserta Segmen Bloglist July By Anis


    Holla lagi ! ok apa kena anis ni holla holla je kerja dia :D hehe alhamdulillah semalam baru buat Segmen Bloglist July By Anis .banyak lagi kosong ok ! ehh korang tahu ke tak anis ada buat Segmen Bloglist July By Anis ni ? haa kalau siapa yg dah join bagus tp siapa yg blum join tu korang tnggu apa lg ? cepat join .klik SINI bawah ni ada senarai peserta .jom check takut2 ada yg xada ke -.- korang klik je kat link bawah tu dan ia akn bwak korang ke alam ghaib sana nunn -.-


    1. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html
    2. http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html
    3. http://getaranbibir.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html
    4. http://www.cikfie.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html
    5. http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/06/egmen-bloglist-july-by-anis.html 
    6. http://gadis-hijau.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html
    7. http://sayamisha.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html 
    8. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html 
    9. http://sweetlovefromluhmahfuz.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html 
    10. http://mineofstory.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html 
    11. http://setiasmile.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html 
    12. http://cultofblogger.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html
    13. http://cikamal.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html 
    14. http://invisiblenote.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html 
    15. http://cahayasirius.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html 
    16. http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2013/06/segmen-bloglist-july-by-anis.html 
    17. nextt ?



     UPDATE :

    Jom check :D takut ada double link ke kan kan kan -.- 
    Penambahan hadiah :2x2 Shiseido mask black or  white



    giveaway cik wanie



                                                       klik banner


     Holla :) hoi hoi  jgn nak kurang ajar ekk anis jom join GA ni nak tak ? best ohh dapat free maixara klau korang promote habis-habisan .hmm anis pernah nmpak produk ni .akak anis pun jd seller produk maixara .eleh nma je akak bg sebotol kedekut hehe tapi produk ni mahal sikit lah untk penggangur mcm anis tp untuk pekerja mungkin harga dia rm99 berpatutan la kot hehe .korang tahu tak apa kebaikan dia ?

    ♥ Pada sesiapa yang ingin mencantikkan kulit boleh memilih MAIXARA C-SENTIAL kerana ianya mengandungi kolagen tilapia yang mampu memberi ketahanan pada kulit.


    ♥ Pada sesiapa juga yang ingin memperbaiki sistem imunisasi badan, come and get one kerana vit c yang terkandung di dalam nya ibara kita makan sebiji oren sehari.


    ♥ Vit C juga membantu glutathione untuk diserap lebih cepat dalam badan jadi produk ini sangat sesuai pada mereka yang ingin mempunyai tona kulit sekata dan kulit yang lebih cerah.


    ♥ Juga tidak ketinggalan ianya sesuai untuk sesiapa yang mengalami penyakit resdung kerana di dalam MAIXARA tidak mempunyaI Pure Marine Collagen tetapi menggunakan kolagen tilapia yang juga memberi khasiat yang sama.


    KEBAIKAN MAIXARA C-SENTIAL
    ♥  Membantu merawat jerawat dan parut dengan lebih cepat.
    ♥ Membantu mencerah dan melembabkan kulit secara menyeluruh.
    ♥ Membantu menghalus, menganjalkan dan melembabkan kulit dalam masa yang singkat.
    ♥ Membantu mencegah kanser.
    ♥ Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
    ♥ Bertindak sebagai anti-oksida dan anti- penuaan.
    ♥ Membantu penumbuhan dan pembaikan tisu badan.


    KHASIAT MAIXARA C-SENTIAL
    ♥ Tablet boleh dikunyah berperasa strawberi.
    ♥ Tiada kapsul gelatin dan 100% HALAL.
    ♥ Mengandungi kolagen tilapia buatan tempatan yang berkualiti tinggi.
    ♥ Produk bumiputera Islam dan kilang GMP yang diiktiraf.
    ♥ Terbukti berkesan dalam tempoh yang singkat.


    ha banyak tak ? tapi maixara ni memang sedap .hari tu anis amik akak punya sebiji ! heheheeh .tunggu apa lagi ? jom la join .mana la tahu korang bertuah menang Maixara free ke kan .haaa meh meh join :) 

                                     TAMAT : 5 JULY 2013  

    Short Segmen By Syiera




     KLIK BANNER UNTUK JOIN !

    HANYA SEMINGGU !!!  

    HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI

    SABUN AQURA - 2x
    WANG TUNAI RM 10 - 3x
    BUKU ISLAMIK - 1x
    BAWAL SATIN - 3x
    NATURGO MASK - 1x
    SHISEIDO WHITE MASK - 1x
    INSTANT HIJAB - 3x

    PEMILIHAN PEMENANG
    100% RANDOM

    GOOD LUCK !!!


    Segmen Nak Header by Aimi ♥



    Jom join Segmen Nak Header by Aimi !
    Details header saya :

    Design : 1
    Give me :http://1.bp.blogspot.com/-WjrQdUqoTHI/TzuJJ1u7-WI/AAAAAAAAFfE/pWDew8sKcZo/s320/doodle+tudung+labuh+turquoise.png 
    , 
    Border colour : #FEBFE8 ,
    tulis : Official Blog Queen Typo 
    http://sukasukianiss.blogspot.com/
    Font: #4697FA

    Tunggu apa lagi ? Join lah sebelum terlambat! Free plak tu :'3


    Akhirnya Code Tidak Menjelma !!!



    hmmm bosannya harini ! xtahu nak buat apa .tadi anis cadang nak edit blog , nak bg upgrade sikit la . cadangnya ! tapi bila dah buka Templete ---> Edit Html xkeluar pulak dia punya code yg berlambak tu ! aduhh sakitnya hati .kalau sekali refresh xkeluar jugak xpe la kan .xada la sakit hati sgt tp bila dah nak dekat 10 kali refresh tp xkeluar2 jugak code dia anis dah xtahu nak cakap apa dah ni ! rasa nak naik angin pun ada .hmm haishh nasib badan la anis ! grrrr makkk sakitnya hati ni .alhamdulillah ipoh hujan untuk dua hari berturut2 amin .

    UTC Perak


    ehsan MR Google
    Holla ! Hmm hai .brapa kali la nak hai-2 nya kan ?hehe watsupp .korang buat apa ni ?pnas tak mlm ni !anis rsa sjuk je .mna xsejuknya dduk dpan kipas ptg tadi hujan kan ?alhamdulillah .dpt jugak kurangkan jerebu tebal2 ni .hmm siang tadi anis pegi UTC Perak .its located at Super Kinta .haha london woi london .sebenarnya UTC sudah hmpir 4bulan beroperasi kat Ipoh tu .anis pegi td sebab nak tmbh kelas lesen untk motor jd skrg lsen anis ada dua la iaitu motor & kereta dan yg pling bestnya xpayah tmbh 2thun .hahah mknanya anis dpt P for Profesional ada tahun dpan .xpyah nak tmpal2 P lg kt motor weng weng la anis ni. Lpas tu anis saja2 la gatal kaki ni nak pergi usha2 apa yg ada kt dlm UTC ni .byk sgt jabatan2 kerajaan yg ada kat sini .dari la JPJ smpai la ke JPN sana tu .semuanya skrg ada dlm satu bgunan .wahwah xpayah pegi jauh2 lagi da lpas ni .dalam masa yg sama anis pun menjenguk la jugak Kedai Buku 1Malaysia .biasa la nak jenguk novel-2 .ialah mana la tahu ada yg murah-2kan jgn bli mhal2 makk oii novel mmg murah lah .seumpama mcm kita bli online .hahaha dah la byk pulak tu mata pun mula la gtal nak tgk2 novel semua tu .hmm harga dia mmg superb .contoh la kita beli novel harga rm20 tp dkat KB1M hrga dia cuma dalam rm17 ke rm18 sahaja ! wahh mmg jimat .duit ebih boleh beli air sebab dahaga .hehe
    encik Google yg hensem pnya

    Segmen Menang Blouse Tribal #2




    join join :D
    DD : 30 June 2013

    klik sini

    Segmen Review Blog By Misha



                                                        
    Senarai Hadiah:
    Review blog X5 by Misha
    Review blog X3 by Sabrina SA
    Review blog X5 by Myra Eyra
    Review blog X1 by Nur Zahirah
    Topup RM 5 X2 by Najihah
    Topup RM 5 X2 by Misha
    Pin Reben X2 by Hathirah
    Felt love keychain X1 by Misha

                                                TARIKH TAMAT 30 JUN

    Dah Sampai Pun Shiseido :D



    Hai haii korang ? nuat apa tu ?maaf tertypo pulak huhu tadi ada pakcik PosLaju singgah teratak vavavom anis ni haha . dia hanta delivery la apa lagi bukan hantar dgn delivery sama mksud ke ??? anis ada beli produk online dkat NY ONLINE SHOPPE 
    dan akhirnya sudah smpai .sebenarnya anis ni takut nak beli barang online sbab takut kena tipu .tapi dgn tekad anis beli jugak .akak yg jual pun baik je .anis dgn byk soalan tnya dia sabar je jawab .hehehe anis beli shiseido black & white mask .biasalah muka dah macam apa je .jerawat byk dah ni kat muka dgn kena sunburn lagi .haihh padahal duduk umah je pun tp boleh kena sunburn .brrr  ehh skrg ni NY ONLINE SHOPPE
    ada offer tau untk shiseido mask .rm 0.90 je sekeping ? murah je tau .kalau beli borong lagi la murah .kalau korang nak beli 50 pcs harga dia cuma rm 35.00 . wahh gila murah apa lagi tunggu jom kita shopping kat situ .tapi offer sehingga 30 June 2013 shaja ! 



    SEGMEN TOPUP 48 JAM BY DEDEQ [PART 2]




    HADIAH :

    Topup RM5 X 6 topup 
    Dress peplum X 1 orang peserta bertuah

    tarikh TUTUP 25.6.2013

    Simple But Awesome Giveaway! By NabilaMedan






    Giveaway Terbaru Daripada NabilaMedan!!
    Tamat Pada 1 Julai 2013
    (Tekan Banner Untuk Sertai!)




    nfj boutique mini giveaway


                                                        klik banner


                                                    tag :  Qeela | Liana

                                                tarikh tutup : 30/6/2013

    Segmen : Endless Exchange Links

    Rezeki

    holla pangako sayo ! Haha mereng2 dah ni .hmm alhamdulillah harini ada rezeki anis .baru je post pasal duit td terus dapat rezeki .sekali lagi alhamdulillah Anis menang topup rm5 dari Mid Year Giveaway by Tampawan .bersyukur ke hadrat ilahi .sekian

    Jadi babysitter lagi ???


    Assalamualaikum ,
    kehadapan pembaca blogku yang buruk ni baru jaga baby sehari dah mental skit  -.- .ok hahah anis harini stay kat umah kakak anis sebabnya ialah anis kena jaga anak kakak untuk harini saja alhamdulillah .selamat sehari jje .fuhh lega .pengasuh yg jaga anak kakak ni cuti & kakak harini kena keja jauh pulak  .aduiiii .jadi anis kena la jaga dia sampai ptg .dulu masa anis form3 & form4 pun anis pernah jugak dduk dgn akak sbab nak jaga anak dia .masa cuti sekolah bulan 12 .kan cuti pnjang gila tuhh .orang lain semua keja tapi anis stay umah akak tp kira keja jugak lah tu sbab dpt payment hahaha .yehhh


    yg part duit tu best tu tp dpt duit pun ttap jugak anis kena bli baju , beg , bran2 sekolah msa tu .xnak harap mak .xpe anis bersyukur sekurang2nya ada jugak anis bli brang pkai duit sdri kan .wahh best best .ok la sekian. nak jaga anak lagi ni .hahahaha

    First Mini Giveaway by Ira Syiqin

                                                                      klik banner :D

    3. Hadiah-Hadiahnya :
    1. Review blog x3 by Sabrina SA
    2. Top up RM 5 x1 by MienielKaiRa 
    3. Top up RM 5 x2 by Nur Hafiza
    4. Shawl tiga segi ( depan belakang berlainan corak ) x2 by Miera Mastrixia
    5. Tudung bawal x5 by Areena Aneera
    6. Buku 'Rahsia Kehebatan Muhammad SAW' x1 / Top up RM 10 by Mysara Ab Rahman
    7. Bloglist sebulan x5 / Review blog x3 by Nurul Azmiera
    8. Shawl x2 by Emma Eema
    9. Bloglist x15 by Syazwani
    10. Top up RM 5 x1 by Puteri Eryn Edrina
    11. Penambahan hadiah : kraf tangan sarawak x4

    tag : vampire | Nur Zack

    Simple giveaway by Cik Yaya #3

                                                                  klik banner

                                       harini due date :D jom join sempat lagi ni 

    Segmen My Feveret Song Everrrr by Miss Fifi


    klik banner kalau nak join..

    Hadiah:
    • topup rm3 x3
    • template blogger x3
    • novel e-book English pilihan x2
    lagu feveret anis : Salam untuk Kekasih by Nadia kalau pegi karoke mesti nyanyi lgu ni :D
    bawah ni lirik lagu dia :

    Di sebalik kalbu
    Yang semakin layu
    Terbenam rasa rindu
    Terkunci suara hati
    Tiada siapa tahu

    Dimanakah kasih
    Tak seperti dulu
    Kata kau sayangkan ku
    Benarkah itu

    Walau kehadiranku hanyalah sementara
    Bukan salahmu sayang kira kau jatuh cinta
    Akan ku pergi jauh takkan kembali
    Salam maaf permisi
    Ku undur diri

    Kini ku bersara
    Dengan langkah baru
    Menyisi luka ini
    Kekasih… sekeras aku
    Terhiris kerna kamu

    Ku tinggalkan cinta
    Kisah yang berlalu
    Kisah kenangan kita
    Hanya kau tahu

    Walau kehadiranmu bagaikan menghiasi
    Bukan caraku sayang harap engkau mengerti
    Pemergianku ini tak ku relai
    Salam maaf permisi
    Ku undur diri


    I LOVE BLOG QUEEN TYPO