Berkelah di Teluk Batik, Lumut





Assalamualaikum , pada hari ahad yang lepas Anis dan keluarga pergi berkelah di Teluk Batik yang terletak di Lumut Perak .. Kami bertolak lebih kurang pukul 12 tengahari sebab nak masak makanan dulu dan tunggu kakak balik dari meniaga dari Memory Lane *sesiapa nak dapatkan sabun pencuci baju dengan harga yang murah dan wangi ,boleh cari kami di Memory Lane Ipoh setiap ahad yaa .. hihi /..







Sesampai je kami kat sana , terus cari tempat nak menapak duduk .. Memang ramai sangat orang hari itu orang yang perangai macam beruk pun ada kat situ .. Kami pun memang dah kelaparan sangat sebab tak makan tengahari lagi .. Sampai pun jam dah pukul 2 petangkan ?? so faham sendirilah azabnya .. Dah dapat tempat berkelah tu , kami pun bukalah tikar dan siapkan makanan untuk dimakan .. Kakak ipar masak nasi ayam ,sandwish ,sup ayam .. Fuhh dah makan tu kenyang ya ampun ..

dah kenyang semua terjun laut !! wuhuuu


 Bila perut dah kenyang aipp bukan nak tidur pulak ya ..apalagi ?? Jom terjun lautlah ..  Anak saudara dulu yang terjun laut lepas itu diikuti oleh bapa budak dan mak budak .. hehe abah dan abg ipar pergi mancing dekat tepi-tepi batu sana tu .. Ombak pun kuat juga haritu , mungkin sebab hari nak hujan. Macam-macamlah perangi budak-budak ni buat .. ada yang lemas kena pukul ombaklah , ada yang tertido bila naik pelampung dengan bapa saudaranya .. hahaha seronoknya haritu.. Dalam pukul 5 kami bertolak balik Ipoh sebab hari nak hujan .. Tapi sebelum tu singgah makan Satay Bota tu dekat Titi Gantung .. The best satay ever .. Kami sekeluarga memang akan makan satay kat situ kalau balik dari Lumut .. Hari hujan jadi semua jadi lapar.. haha habis satay 150 cucuk tu kami sekeluarga bedal .. muahaha


TAPI yang paling tak seronok bila ada geng-geng motor yang perangai dah macam $%%#% !! Tolonglah hormat sikit ketenangan orang lain .. Orang datang nak berkelah nak tenangkan fikiran , nak bersuka ria bukannya nak dengar bunyi motor awk yang bingit tu .. Kalau setakat nak dengar bunyi macam tu kat IPOH tu berlambak ya .. Kalau setakat 15 minit bolehlah tahan tapi sampai 2jam awak memekak dengan motor awak tu apa awak nak banggakan ???


10 comments:

  1. sesekali ke pantai seronok jugak

    ReplyDelete
  2. wah bestnya..dah lama tak pi berkelah..

    ReplyDelete
  3. wah bestnya..dah lama tak berkelah..

    ReplyDelete
  4. Nice outdoor experience of yours!

    ReplyDelete
  5. Bihah dah follow blog ini.kalau sudi follow balik.terima kasih.
    http://bicarabihah.blogspot.com/
    terima kasih

    ReplyDelete

Assalamualaikum ^,^ terima kasih sebab singgah kat blog saya dan silalah komen 2-3 patah perkataan :D

I LOVE BLOG QUEEN TYPO